5/5

Lamelparket / Duoplank

Een echte houten vloer met vele voordelen; kant-en-klaar, snel te installeren, geschikt voor vloerverwarming en oneindig veel keuze.

Lamelparket is een meerlaags parket, ook wel bekend als “duoplank” of “multiplank” met veelal een eiken toplaag. Doordat de onderlaag van multiplex is gemaakt, zijn de planken veel stabieler waardoor er minder kans is op kiervorming. Ook zijn ze hierdoor uitermate geschikt voor op vloerverwarming- en koeling. De toplaag bestaat doorgaans uit 4mm massief eiken welke een aantal keer geschuurd kan worden, waardoor de planken een lange levensduur hebben. Het is een kant-en-klaar product met vaak een mes-en-groef of klikverbinding wat snel gelegd kan worden, zowel zwevend als vast. De variatie in breedtes, afwerkingen en selecties is oneindig. Ook een visgraat of Hongaarse punt behoort tot de mogelijkheden.

Real Dutch Floor

Onze duoplanken zijn afkomstig van Real Dutch Floor. Gemaakt van Europees eiken en hier in Nederland gefabriceerd. De duoplanken zijn 15mm dik waarvan een 4mm eiken toplaag op een 11mm berken multiplex, waardoor deze ook uitermate geschikt zijn om op vloerverwarming te leggen. De vloeren kunnen zowel zwevend gelegd worden als vast verlijmd en de variatie is enorm. Zo zijn er verschillende collecties met geschuurde, geschaafde, natuurlijk verweerde en handgeschraapte duoplanken, allen afgewerkt met één van de vele kleuren 3D-finishing oil of lak. De planken variëren van 18 tot 24cm breed en van rustiek tot geselecteerd. Ook zijn ze in verschillende maten visgraat en Hongaarse punt verkrijgbaar. Sinds kort kun je zelfs kiezen voor een Royal Protect laag waardoor de vloer geheel onderhoudsvrij is. Voor meer inspiratie kijk op https://www.realdutchfloor.com/

MOSO Bamboe

Moso is de leverancier van bamboe vloeren in Nederland. Deze Chinese grassoort is één van de snelst groeiende planten op aarde. Hoewel reuzenbamboe formeel geen hout is, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen wat garantie geeft op een lange levensduur. Tijdens de groei neemt bamboe meer CO² op dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie, wat het tot een extreem duurzaam product maakt. Bamboe heeft een hoge stabiliteit, waardoor het zich uitstekend leent om op vloerverwarming te leggen.  Verder is bamboe anti- allergisch,  antistatisch en brandwerend. Door de enorme variatie in stijlen, afwerkingen en kleuren , is er altijd wel een product te vinden die aan uw wensen voldoet. Voor meer informatie kijk op https://www.moso-bamboo.com/nl/ 

 

Kährs lamelparket

Kährs, een traditioneel Zweeds bedrijf, is op dit moment de grootste lamelfabriek ter wereld en is opgericht in 1857.

Sindsdien heeft Kährs zich gespecialiseerd in de verwerking en veredeling van hoogwaardige vloerenproducten in de vorm van kant en klaar lamelparket. Met het patent uit 1937 voor de zogenaamde lamelplaat, de voorloper van het lamelparket en het begin van de productie van parket in 1941 is Kährs de uitvinder van kant-en-klaar parket. Kährs staat op grote hoogte als het gaat om kennis en innovatie en is uitvinder van de eerste lijmvrije “woodloc” verbinding.
Kährs heeft een zeer breed en diep assortiment met meer dan 250 verschillende vloeren verdeeld in 5 productgroepen. Wilt u een mooie drie-strooks lamel of kiest u voor een breed landhuisdeel? Of heeft u liever iets anders dan eiken? Laat u verrassen door de verscheidenheid aan vloeren. Neem eens een kijkje op https://www.kahrs.com/
Kährs vloeren kunnen, mits direct verlijmd op de ondervloer, probleemloos op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

Budget lamelparket

Bent u op zoek naar een wat goedkoper alternatief? Ook dit vindt u in de collectie van Style Parket Den Haag. Dit lamelparket wordt voornamelijk in China geproduceerd en bestaat uit een rustiek eiken toplaag van 3mm op een vuren multiplex van 11mm. De planken van 19cm breed in de kleuren naturel, wit of invisible kunnen wij u tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Ook hebben we noestarm lamelparket in 15, 19 en 26cm breed. Deze vloerdelen zijn nog onbehandeld dus in elke gewenste kleur af te werken. 

Vragen over onze collectie?

Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!