5/5

Vloerverwarming en Parket

Dacht u dat vloerverwarming/ -koeling en een houten vloer niet samen gaan? Het tegendeel is waar!

Dé perfecte combinatie

Net een nieuwbouwhuis gekocht? Verbouwing gepland? Dan is de kans groot dat je vloerverwarming hebt, of deze laat plaatsen. En dan wil je naast warme voeten ook de warme uitstraling van een houten vloer. 

Vaak denken mensen dat dit niet kan, maar het tegendeel is waar. Hout is een natuurproduct en houdt warmte langer vast dan dat andere materialen dat doen, waardoor uw vloer altijd comfortabel aanvoelt en uw energieverbruik lager is.  

Met het juiste advies, voorbereiding en controle  heeft u met een houten vloer op vloerverwarming een uiterst duurzame combinatie, die garant staat voor jarenlang woongenot.

Verschillende soorten

Afhankelijk van uw woonsituatie en budget heeft u de keuze uit verschillende soorten vloerverwarming. 

Ten eerste zijn er de traditionele, natte systemen, die met name in nieuwbouw woningen worden aangelegd. Doordat de buizen worden afgewerkt met een dikke laag zandcement of anhydriet, moet de vloer goed drogen en uitharden voordat er kan worden verwarmt. Ook is er een uitgebreid opstookprotocol vereist voordat de vloer gelegd kan worden.

Dan zijn er de kant-en-klare droogbouw en de ingefreesde systemen, waarbij de buizen vlak onder het vloeroppervlak liggen. Dit zorgt voor meer comfort en meer rendement. Ook kan er binnen 24 uur gestart worden met het installeren van de vloer. Deze toepassingen worden vaak bij oudere woningen en renovaties gebruikt.

Tenslotte is er nog de elektrische vloerverwarming welke eenvoudig te installeren is en waarbij er direct kan worden begonnen met verwarmen. Let wel goed op dat er een extra ‘parket’ optie op de thermostaat aanwezig is. Deze optie beschermt de parketvloer voor plotselinge pieken in temperatuur.

Altijd het juiste advies

Omdat de markt en de mogelijkheden rond vloerverwarming en -koeling zich continu ontwikkelen, is de juiste kennis hierin erg belangrijk. Bij Style Parket Den Haag bent u zeker van een goed advies . Wij zijn aangesloten bij de organisatie Parket en vloerverwarming waardoor wij onze kennis altijd up-to-date hebben. Wij adviseren u niet alleen over de verschillende mogelijkheden, maar vertellen u ook wat te doen vóór, tijdens en na installatie van de vloer. Zo ontvangt u van ons een opstookprotocol en voeren we controles uit om te zien of de temperatuur en vochtgehalte in orde zijn. Ook plaatsen wij een fidbox onder de vloer, waardoor u na installatie altijd kunt controleren of alle waardes op orde zijn of dat u iets aan moet passen.

Vragen over onze collectie?

Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!