5/5

Traditioneel Parket

Ambachtelijk gelegde vloeren geheel naar wens gemaakt, Style Parket Den Haag is dé specialist!

Echt vakmanschap

Als we spreken over traditioneel parket, ook wel “ambachtelijke”- of “tapis”- vloer genoemd, dan bedoelen we een houten vloer welke wordt vastgelijmd en gespijkerd. Hij is dus niet meer verhuisbaar.
De vloer wordt volledig met de hand op locatie geïnstalleerd, waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn in houtsoorten en patronen. Het bekendste voorbeeld is wel het visgraatpatroon.

In Den Haag staan van oudsher veel herenhuizen en kamer-en-suite woningen met prachtige traditionele vloeren, waar wij veel renovaties, schadeherstel en onderhoud aan doen. Uiteraard leggen wij ook heel veel nieuwe ambachtelijke vloeren in zowel oude  als nieuwbouw woningen met of zonder vloerverwarming.  


Een traditionele vloer leg je niet zomaar. Het is een echte ambacht en vereist vakmanschap en jarenlange ervaring. Onze eigen vloerleggers zijn specialisten als het gaat om het leggen, herstellen, opschuren en onderhouden van alle soorten traditionele vloeren.

 

Werkwijze

Laat u inspireren tijdens een bezoek aan onze showroom, waar u een uitgebreid aanbod aan traditionele vloeren vindt. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is qua houtsoorten, patronen en afwerkingen en geven advies over wat in uw situatie het beste past.


Nadat u uw persoonlijke en unieke vloer bij ons heeft besteld, starten wij met het plaatsen van een ondervloer. Vaak van spaanplaat of, in het geval van vloerverwarming, een eiken mozaïek ondervloer. Eventueel kunnen wij ook eerst uw oude vloer verwijderen en afvoeren. Hierna worden de massieve strookjes in het juiste patroon gelijmd en gespijkerd en kunnen de sluitbanden en biezen worden geplaatst. Vervolgens wordt de gehele vloer geschuurd, ingewassen met vloeibaar hout, gepolijst en afgewerkt met een olie of lak. 

Een vloer op maat

Eiken is de meest verkochte houtsoort bij tapisvloeren, maar er zijn vele houtsoorten mogelijk waaronder bijvoorbeeld tropisch hardhout.

Tapisvloeren kunnen in een patroon worden gelegd zoals een visgraat, Hongaarse punt of blokpatroon. Uiteraard kunt u ook kiezen voor gewoon rechte stroken. Indien u voor een bredere maat kiest, stappen we over van de 6mm dikke tapis naar de 9mm dikke bourgogne vloeren.  

Daarnaast kunt u nog kiezen welke selectie u wilt; houdt u van rustiek of juist wat rustiger? Vindt u een V-groef tussen de plankjes mooi of liever een strakke, vlak geschuurde vloer? Het kan allemaal. Patroonvloeren kunnen worden afgewerkt met allerlei soorten banden en biezen langs de randen. Tenslotte kiest u nog de gewenste kleur olie of lak. 

Zo ziet u; een tapisvloer wordt speciaal op maat gemaakt en is dan ook echt uniek!


Vragen over onze collectie?

Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!