5/5

Onderhoud

Verleng de levensduur van uw houten vloer door deze goed te (laten) onderhouden.

Passend advies

Goed onderhoud is van levensbelang voor uw vloer. Wij geven voor elke vloer een passend onderhoudsadvies, waarbij wij gebruik maken van de kwalitatief hoogwaardige onderhoudslijnen van de Parketgroep Nederland  en Blue Dolphin. Een goede kwaliteit houten vloer die goed wordt onderhouden, kan probleemloos een leven lang meegaan. Veel mensen denken dat onderhoud veel tijd kost. Dat is niet waar. De meeste houten vloeren vragen zelfs nauwelijks onderhoud. Alle benodigde onderhoudsproducten zijn in onze winkel verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek merk, neem dan gerust contact op. Vaak hebben wij dit op voorraad of we kunnen dit voor u bestellen.

Onderhoudsproducten

Op een vloer wordt geleefd. De mate van onderhoud is afhankelijk van het gebruik en afwerking van de vloer.

Naast regelmatig stofzuigen of vegen, kunt u uw vloer ook nat reinigen. Bij een gelakte vloer doet u dit met een Ph-neutraal reiniger en bij een geöliede vloer met een voedend reinigingsmiddel zoals onze Wax&Clean. 

Hiernaast dient de vloer zo nu en dan gevoed te worden. Afhankelijk van het gebruik doet u dit één tot meerdere keren per jaar. Op een gelakte vloer brengt u hierbij een polish aan en op een geöliede vloer onderhoudsolie. Dit kan met de hand, maar wij verhuren ook kleine boenmachines wat het werkje nog gemakkelijker maakt. Indien nodig kunt u voorafgaand aan de jaarlijkse onderhoudsbeurt een wax remover of intensiefreiniger gebruiken.

Geen tijd of zin?

Geen probleem, wij helpen u graag. Onze vakmannen kunnen voor u het jaarlijkse onderhoud uit handen nemen. U dient dan zelf de vloer van te voren even te reinigen en de kleine meubeltjes van de vloer te halen. Hierna zetten wij de vloer voor u in de onderhoudsolie. Dit gaat vrij snel en na ongeveer 6 uur is de vloer weer beloopbaar. Zo kan hij er weer eventjes tegenaan.

Vragen over onze collectie?

Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!